Aktivitetar
Januar - 2018
ma ti on to fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
«
»Brukernavn

Passord

Lye barnegospel sang for 4-åringene og oss andre


12.11.2017
Barnegospel sang en rekke flotte sanger under familiegudstjenesten 12. november på Lye forsamlingshus. Gudstjenesten var i sin helhet tilpasset barna med sang og fortellinger og prestens tale.

Les mer under bildet:
Lye barnegospel sang mange flotte barnesanger under gudstjenesten. Dirigent er Ragnhild Hansen.

 

Fra talen:
Utgangspunkte var at 4-åringane var spesielt inviterte og de fikk hver sin barnebibel med seg hjem. Fortellingen om Den gode hyrden var temaet i video og tale. Teksten som presten brukte var tilpasset fortellingen i barneboken: Den gode hyrden: En mann hadde en flokk sauer som han passet godt på slik at de aldri tørstet eller aldri ble sultne. Hver kveld lukket han dem inn bak gjerdet så ingen ville dyr skulle ta dei. Så telte han dei alle hundre. Men en kveld telte han bare nittini sauer. Han telte en gang til, men nei, det var bare nittini... En manglet. Han lukket grinda og gikk ut for å lete. Langt om lenge fant han sauen som hadde satt seg fast i noe kratt og som ikke kunne komme løs. Mannen løsnet den tok den opp på skuldrene sine og bar den hjem til de andre sauene. Deretter festet han med vennene sine fordi han ble så glad over at han hadde funnet igjen sauen.

Så snakket presten om at vi av og til hang fast i noe slik som sauen i fortellingen. Det kan være ting vi har sagt eller gjort og som vi ser at noen blir lei seg for. Så tenker vi at når vi har gjort slik, så kan vi ikke være nær Jesus eller sammen med han. Vi kjenner oss ikke gode nok.

Men: Jesus er på leting etter oss slik som Den gode hyrden var! Han vil tilgi oss det som vi har gjort galt og ta oss opp i fellesskapet med ham.
Vi kan sitte i hans fang og kjenne oss trygge!tilbake        Print Utskriftvennlig versjon