Aktivitetar
Desember - 2017
ma ti on to fr
            1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
«
»Brukernavn

Passord

Skaperverket er ikke til salgs!


17.09.2017
Spennende og alvorlig tema for gudstjenesten 17. sept 2017. Gud har skapt verden - vi får lov til å ta vare på den. Hvordan gjør vi det?

Prest Gunnar Frøyland åpnet talen sin med å vise en film som Misjonsalliansen har laget og som kan sees på Youtube på denne adressen: https://www.youtube.com/watch?v=DT8YUh6XS_Y
Tittelen er: "Skaperverket er ikke til salgs". Sammen med filmen spilles: "Kan eg gjørr någe med det?" av Sigvart Dagsland. Der synger Dagsland bl. a. dette: "Ka kan eg gjør, eg er så liten?"
Filmen på 2 min og 20 sekunder anbefales!

I salme 24,1 står det: Jorden og det som fyller den, hører Herren til, verden og de som bor der, er hans.
Og i Salm 8,4-7: Når jeg ser din himmel, et verk av dine fingre,
månen og stjernene som du har satt der,
hva er da et menneske – at du husker på det,
et menneskebarn – at du tar deg av det?
Du satte ham lite lavere enn Gud
og kronet ham med herlighet og ære.
Du gjorde ham til herre over dine henders verk,
alt la du under hans føtter.

Les mer under bildet:

Gunnar Frøyland med alvorlige ord om hvordan vi mennesker forvalter skaperverket

 

Forts:
Gunnar Frøyland sa at vi har fått ansvar til å forvalte skaperverket med sitt mangfold av ulike arter og mange ulike ressurser. Vi ser i dag at ressursene er ulikt fordelt. Noen "få" bruker alt for mye slik at det blir for lite igjen til veldig mange. Slik kan vi oppleve at mange fattige bare får forurenset vann mens det gode vannet blir solgt til de som er rike nok til å betale for de. Jorda forurenses. Mange steder har nå blitt så forurenset at mennesker ikke kan leve der lenger. Kirker over hele verden har gjennoppdaget betydningen av at Gud er verdens herre og som opprettholder den med sin Ånd. Vi mennesker eier ikke jorden. Vi låner den og har plikt til å levere den videre i brukbar stand til våre etterkommere. Derfor kan vi si: "Skaperverket er ikke til salgs!"
Vi har innsikt i hva vi har gjort med skaperverket og i stor grad også innsikt i hva vi bør gjøre.
Er det ikke snart på tide at vi tar konsekvensene av vår innsikt? Vi som er blant dem som bruker alt for mye av ressursene, må vise måtehold og redusere kraftig på vårt forbruk. I vår verden er det i dag veldig mange som har oppdaget at de har mye mindre enn oss og som streber etter å komme opp på vårt forbruk. Da blir det for lite.
I vår del av verden har vi et økonomisk system som er bygd slik at det krever et stadig større forbruk for at levestandarden skal opprettholdes og bli bedre. Er det ikke på tide at de gode økonomene ser etter en løsning på dette problemet slik at vi kan få en rettferdig verden der alle har det bra og har nok klær, mat og drikke? Vi må bli gode forvaltere som er nøysomme og som bygger en framtid for alle!

 tilbake        Print Utskriftvennlig versjon