Aktivitetar
Desember - 2017
ma ti on to fr
            1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
«
»Brukernavn

Passord

Guds rike er åpent for alle som tror


30.04.2017
-Ingenting er for grovt eller for stort til å være fremmed for Jesus. Han kjenner sine, og er prøvet i alt. Derfor er ikke Guds rike lukket for de som selv tror de er for store syndere til å kunne få adgang til Guds rike. Dette var et av poengene i talene til Gunnar Frøyland denne søndagen.

 

Her døper prest Gunnar Frøyland Nikolas Pedersen-Barane under gudstjenesten 30. april.


GUD ER STØRRE: Noen sier: - Min synd er så stor at Guds rike er lukket for meg, sa Gunnar Frøyland i talen. Og han la til:- Men om hjertet fordømmer oss, er Gud større enn hjertet. Jesus sier at jeg kjenner mine, og ingenting er for grovt eller for stort til å være fremmed for Jesus. Han kjenner sine og er prøvet i alt, sa Frøyland.

GUDS RIKE ER ÅPENT: Dermed er Guds rike åpent for alle som tror.

Gunnar Frøyland siterte en sang som var viktig for mange da den kom: "Jeg har en venn som har gitt sitt liv" av Vidar Kristensen. Hør sangen her: https://www.youtube.com/watch?v=3jbqueFUVE4
Se teksten nedenfor.

INGEN FORDØMMELSE: Frøyland var også innom Romerbrevet i talen sin, og leste fra Romerne: 8.1: "Så er det da ingen fordømmelse for dem som er i Kristus Jesus", Romerne 14,7-8: "For ingen av oss lever for seg selv, og ingen dør for seg selv. Om vi lever, så lever vi for Herren, og om vi dør, så dør vi for Herrren. Enten vi da lever eller dør, så hører vi Herren til."
Og Kolosserbervet, 2.12: "For i dåpen ble dere begravet med ham, og i den ble dere reist opp med ham, ved troen på Guds kraft, han som reiste Kristus opp fra de døde." Og vers 14: "Gjeldsbrevet mot oss slettet han....da han naglet det til korset."

UT OG FORTELL: - Vi skal få kjenne ham, han gir livet sitt frivillig fordi det er en oppgave han har fått fra sin Far, sa Frøyland og minnet om visjonen til Lye forsamlingshus: "Vi ønsker at alle skal bli bedre kjent med Jesus". -Vi må ut og få fortalt om Jesus, sa han.

 

 

 

 Nikolas Pedersen-Barane (4) ble døpt av prest Gunnar Frøyland. Mor er Rebecca Pedersen og far Christoffer Wold- Barane.

 

Tekster:

Sangteksten det er referert til ovenfor:

Jeg har en venn

Jeg har en venn som har gitt sitt liv
for at jeg skal få leve.
Det finnes intet alternativ,
det nytter ikke å streve.
Fordi jeg lever så milevidt
i fra Guds vilje med livet mitt,
fikk jeg dommen, sliklød den:
Du skal dømmes til døden!

Denne dommen er absolutt,
og jeg kan ikke anke.
Men når jeg innser at alt er slutt,
har Gud en frelsende tanke:
Til jorden sender Han Jesus som
tar på seg både min skyld og dom,
og når han drepes uskyldig,
blir min dødsdom ugyldig.

Tenk jeg skal ikke dø fordi
Jesus døde istedet!
All min dødsangst er nå forbi,
den er byttet med glede.
Ja, Jesus hjelp meg å klart forstå
at det livet jeg lever nå,
det er ditt liv alene,
det er deg jeg skal tjene.

(T og M: Vidar Kristensen)

 
Her er avsnitttet fra Johannes 10 som var evangelieteksten denne søndagen:

Den gode gjeteren
11 Jeg er den gode gjeteren. Den gode gjeteren gir livet sitt for sauene. 12 Men den som er leiekar og ikke gjeter, og som selv ikke eier sauene, han forlater dem og flykter når han ser ulven komme, og ulven kaster seg over dem og sprer flokken. 13 For han er bare leiekar og har ingen omsorg for sauene. 14 Jeg er den gode gjeteren. Jeg kjenner mine, og mine kjenner meg, 15 slik som Far kjenner meg og jeg kjenner Far. Jeg gir livet mitt for sauene. 16 Jeg har også andre sauer, som ikke hører til denne flokken. Også dem må jeg lede. De skal høre min stemme, og det skal bli én flokk og én gjeter.
17 Far elsker meg fordi jeg gir livet mitt for siden å ta det tilbake. 18 Ingen tar mitt liv, jeg gir det frivillig. For jeg har makt til å gi det og makt til å ta det tilbake igjen. Dette er oppdraget jeg har fått av min Far.»tilbake        Print Utskriftvennlig versjon